Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Párkapcsolati felkészítés gimiseknek – Társ-Suli

Társ-Suli: párkapcsolati felkészítés gimiseknek

 

 

A pályázati program keretén belül két alkalommal párkapcsolati felkészítő foglalkozást szervezünk a középiskolás korosztálynak az alábbiakban ismertetett tematika alapján.

 

A boldog párkapcsolatok kialakítása és a szerelem megtartása tudatosabb felkészítést - tanulást igényel (átfogó értelemben), mint a mai gyakorlat. Az emberi személyiség kiteljesedésének bázisát a stabil, valódi intimitást adó párkapcsolat teremti meg. A társ birtoklásának vágya, a szabad összetartozás tulajdonviszonnyá alacsonyítása mély kríziseket, fájdalommal és csalódással átitatott évtizedeket okoz sok boldogtalan kapcsolatban. Szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az emberi élet legmélyebb értékeinek megtartása komoly erőfeszítéseket igényel, azaz merőben eltér attól a felszínességtől, amivel a fogyasztói társadalom kirakata rövidtávú vágyainkat megcélozza.

 

A foglalkozás célja, hogy a diákok mélyebb ismereteket szerezzenek a párkapcsolatokról, a házasságról, a nemi szerepekről, a szexualitásról, a konfliktusokról, és önismeretük, illetve a kapcsolatokban oly fontos kommunikációs és konfliktuskezelési képességeik fejlődjenek. A foglalkozás 13 témát érint előadásaival, amelyekhez strukturált kiscsoportos foglalkozások, játékok kapcsolódnak. A felnőtté válás, a nővé és férfivé érés, a pár kiválasztásának folyamata és a felelős döntések megalapozása kapja a legnagyobb hangsúlyt.

Az előadásokon a fiatalok a párkapcsolati kultúra fontos elemeiről hallanak rövid, vitaindító gondolatokat, amelyek feldolgozása beszélgetésben történik. Olyan értékrendszert közvetítenek az elhangzottak, amely tiszta, világos, stabil: ezáltal lehetővé válik a hozzá való viszonyulás.

A kiscsoportokban helyzetgyakorlatok, mentálhigiénés feladatok, játékok kapnak helyet, amelyek nagy szerepet játszanak az ismeretek szemléltetésében, elmélyítésében, és az önismeret fejlesztésében.

 

A képzés felépítése:

I. menet: Bemutatkozás, ráhangolódás. A "NŐ" és a "FÉRFI"

II. menet: A kapcsolatok elemei

III. menet: Az aszimmetria a párkapcsolatokban (APK), a laza párkapcsolat (LPK)

IV. menet: Trükkök, gyakorlatok, elköteleződés

V. menet: Szexualitás, intimitás (KIF görbe), az ösztönök, a test és lélek egysége,

VI. menet: Ráhajtás, féltékenység

VII. menet: Veszekedés, szakítás

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com