Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Konfliktus és iskolai agressziókezelési program (Bevezetés a resztoratív gyakorlatokba) tanároknak

Resztoratív gyakorlatok bevezetése - 4 napos tréning

Alapítványunk, a Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Magyarország, egy civil közhasznú szervezet, amely megalakulás óta (2002) arra törekszik, hogy elősegítse a problémákkal küszködő gyermekek és környezetük konfliktusainak feloldását olyan személyek bevonásával, akikre hatással volt a fiatal viselkedése valamint akik támogatják a megsérült kapcsolatok helyreállítását és a sérelmek jóvátételét.

Az Alapítvány az International Institute for Restorative Practises társszervezete, mely világszerte vezető szerepet tölt be a resztoratív gyakorlatok megismertetésében,oktatásában és alkalmazásának támogatásában.
    
A Bevezetés a resztoratív gyakorlatokba 4 napos képzés átfogó bevezetést ad a resztoratív módszerek világába. Facilitált dialógusokon, filmeken, interaktív feladatokon keresztül praktikus készségeket tanulhatunk: informális módszereket, mint pl. az affektív kérdések vagy körök, melyek sokféle környezetben segítik a motivációt, a felelősségvállalást, a kapcsolatok kialakítását és megerősítését, melyek fontos elemei a konfliktusok feloldásának. Formális technikákba is betekintünk, mint a jóvátételi konferencia vagy a családi döntéshozó csoport. Ezek szélesebb körben, családi és támogató közösségek bevonásával segítik a sérelmek jóvátételét, a kapcsolatok helyreállítását vagy kialakítását.

Resztoratív technika tanároknak - esetmegbeszélés

A képzés tematikája:

1.nap: Bevezetés a resztoratív gyakorlatokba
Az első napon elsajátítjuk a resztoratív technikák alapelveit, típusait, elméleti hátterét. Itthoni és nemzetközi példákon keresztül képet kapunk a szemlélet alkalmazásának tapasztalatairól az iskolától az igazságszolgáltatás területéig. Majd feladatokon keresztül technikákat gyakorlunk, melyek segítenek, hogy megfelelő kapcsolatokat építhessünk diákokkal, családokkal, kliensekkel és kollegákkal.

2.nap: A körök hatékony használata
Megismerjük a körök folyamatát és a technikában rejlő lehetőségeket. A kör egy könnyen elsajátítható, informális módszer, mellyel konfliktusokat kezelhetünk közösségekben, iskolai osztályokban, munkahelyeken, szervezetekben. A körök párbeszédre és teljesértékű részvételre ösztönöznek, használatuk pozitív légkört teremt, elősegíti az őszinte, nyílt kommunikációt és a közösségi élményt.

3.nap: Resztoratív konferenciák
A formális konferenciák célja, hogy egy sérelmet okozó cselekmény kapcsán, az érintettek széles köre közvetlenül vehessen részt a cselekmény hatásainak megbeszélésben, a következmények megértésében és annak eldöntésében, hogy miként lehet jóvá tenni az okozott kárt vagy helyreállítani a megszakadt kapcsolatot. Ez a módszer elősegíti, hogy a történéseknek az egyszerű büntetésnél pozitívabb kimenetele legyen az érintettekre.

4.nap: A családok döntési képességének erősítése
A nap folyamán bemutatjuk a családok vagy közösségek bevonásának formális és informális módjait, amelyek támogatják a széles körben érintetteket abban, hogy dolgozzák ki a saját problémáikra a saját, hatékony megoldásaikat, építve a családok belső erőforrásainak feltérképezésére és erősítésére.

Resztoratív technika tanároknak - csoportos tevékenység

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com