Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Tegyünk a családok testi-lelki-szellemi egészségéért!

Tegyünk a családok testi-lelki-szellemi egészségéért!

A kedvezményezett neve: Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület
A projekt címe: Tegyünk a családok testi-lelki-szellemi egészségéért!
A szerződött támogatás összege: 40 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Waldorf-pedagógiát Szegeden és környékén meghonosítsa. Mint a legtöbb magyar településen az emberi kapcsolatok a mi szűkebb régiónkban, Szegeden illetve Móravárosban is egyre gyengülnek. Szükségesnek látjuk újra összehozni az embereket, konkrét fizikai kapcsolatok, előadások, workshopok, mediációk szervezésével, ahol valós interakciók születnek.
A Waldorf-intézmények legfontosabb jellemzői a következők: önszerveződés, a teljes demokratizmus, a nyitottság minden érdeklődő felé és az anyagi önfenntartás. 
Jelen gyermek és ifjúsági projektünk célja, a Waldorf iskolába járó diákok számára egy tudatosan megtervezett, életük legfőbb területeit lefedő programsorozat megvalósítása, hangsúlyozva a családi élethez és a való élethez szükséges szerepvállalás fontosságát, komplex programokkal felkészítsük őket az önálló életkezdésre és családalapításra valamint a munkába állás lépéseire, fejlesszük képességeiket, kompetenciájukat és egy egészséges, kiegyensúlyozott életút kialakítását támogassuk – a környék gyermekeinek és fiataljainak bevonásával.
A projekt a hangsúlyt a családok szükségleteinek, igényeinek megismerésére, önszerveződésének, érdekképviseletének, az értelmes szabadidőtöltés és a tanulás feltételeinek biztosítására helyezi.
Az Egyesület korábban is több alkalommal bonyolított le ifjúsági, kohéziót erősítő, valamint innovatív kooperáción alapuló tematikus projekteket; önállóan és partnerségben egyaránt. Az ezek során szerzett tapasztalatokra kívánunk támaszkodni most is, a megcélzott csoportok eléréséhez.
A projekt közvetlen célcsoportja:
- az intézményünkbe járó 7 és 20 év közötti fiatalok
- szeged Móraváros városrészben lakó fiatalok
A projekt  közvetett célcsoportja:
-  a programba bevont fiatalok családjai valamint az alábbi – közvetlenül a Waldorf iskolához nem kapcsolódó - célcsoport tagok:
-    a Waldorf és alternatív pedagógia iránt érdeklődők
-    a közösségi önsegítés és az önkéntes szolgáltatások cseréje iránt érdeklődő családok
-    a keresztény ünnepkör közösségi megünneplésébe bevonható családok
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.01.
A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00918

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com