Hibaüzenet

  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).
  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

A játék formái és az alkotás öröme

MalombanÓvodánkban a gyermekek legfőbb tevékenysége a szabad játék, amelynek során olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek személyiségfejlődésükre meghatározó jelentőséggel bírnak. A szabad játék ideje alatt az óvónők a gyerekek látóterében különböző munkákat végeznek, ezzel is megidézve az otthonosság hangulatát. Olyan munkafolyamatok ezek, amelyeket régen a háziasszonyok végeztek a család érdekében, és amelyek nyugodtan és minden pillanatban megszakíthatóan végezhetők a gyerekek mellett. Ilyenek például a bútorápolás, diótisztítás, babaruhák mosása, játékok javítása, kint az udvaron kertápolás, növénygondozás, őszi levelek összegyűjtése.

Célunk az, hogy a gyermek olyan munkafolyamatokat lásson maga előtt, amelyeken keresztül érthetővé válik számára a világ működése, például az, ahogyan az étel eljut az asztalhoz: hogy lássa és megértse, hogyan lesz a búzából az asztalunkra kerülő kenyér.

 A gyermekeket tudatosan egyszerű játékokkal vesszük körbe, amelyek sok lehetőséget kínálnak a gyermeki fantázia erejének növelésére. Ilyenek például a különböző színű textilek, kisebb szőnyegek, akár akadálypályákká alakítható, többféleképpen kombinálható kis fabútorok, egyéb fa építőelemek, paravánok, játszódeszkák, termések, de kis fakérgek, fagyöngyök, gyapjúállatkák, babák és bábuk, kis konyhai edények, kiegészítők. Célunk a játékon keresztül is az, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik fantáziájuk által kreatív gondolkodásúak és nyitottak az őket körülvevő világ felé.

Nem támogatjuk ugyanakkor a Waldorf-pedagógia szerint túl korai, absztrakt, intellektuális tanítás formáit, ezért az iskolába kerülőknek sem ilyen formában történik a támogatása.

GyapjúállatkákMindennapokhoz

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com