Hibaüzenet

  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).
  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Étkezés

CipókMindenki számára, de különösen a gyermekek számára nagyon fontos a megfelelő és jó minőségű táplálék, ezért nagyon igyekszünk a hozzánk járó gyermekeknek olyan ételeket kínálni, amelyek hozzájárulnak egészségük fenntartásához. Az ételek az óvodai ritmushoz igazodva heti ritmusban ismétlődnek.

A tízórait helyben készítjük. Egészséges, különféle ízesítésű gabonaételeket kínálunk a gyerekeknek. Hétfőn a tízórai alapját a rizs képzi, kedden az árpa, általában müzli formájában, szerdán a köles kásaként különböző kiegészítőkkel. Csütörtökön reggelenként együtt készítünk a gyerekekkel rozscipót, pénteken pedig a zab a tízórai legfontosabb alkotóeleme, általában müzli formájában.  A tízórai kiegészítői az évszakokhoz és az időszakok tartalmához igazodnak: az idénygyümölcsök és –zöldségek mellett gyakran jelenik meg a méz, mazsola, lekvár, kompótok, szezámmag. Az ételekhez különböző gyógynövényeket kínálunk teák formájában, illetve természetesen vizet.

Az étkezések fontos részét képezi a heti többszöri gyümölcs- és zöldségkínálat, valamint magvak, dió- és mogyorófélék. Ez utóbbiakat allergia vagy ételérzékenység esetén természetesen nem kínáljuk az érintett gyerekeknek. Az esetleges allergiákat, ételérzékenységet figyelembe vesszük.

Babakonyha

A délután is nálunk tartózkodó gyermekek ebédjét és uzsonnáját főzőkonyhától rendeljük. A diétás étkeztetés a Házirendben (ld. az Óvodai dokumentumok c. menüpont alatt) foglaltaknak megfelelően történik.

Fontos még megjegyezni, hogy ünnepek alkalmával és a gyermekek születésnapján eltérünk a szokásos étrendtől, de hogy hogyan, az legyen meglepetés…

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com