Hibaüzenet

  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).
  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Aktív szülői közösség és szerepvállalás

Együtt az óvodábanÚgy tartjuk, hogy óvodánkban nem csak a gyermeket, hanem az egész családot fogadjuk. Ez jelenti úgy a többi testvér aktív részvételi lehetőségét is például az óvodai ünnepeken, mint a szülők bevonását is az óvodai életbe. Ennek keretében a szülők és óvónők közösen alakítják a gyermek környezetét, több munkájuk, ugyanakkor több lehetőségük is van gyermekük óvodai életében való részvételére.

A szülők minden évben az ún. mandátumlistáról választják ki, mely, az óvodát segítő tevékenységhez tudnak kapcsolódni.. Ez lehet akár az óvodai kert szépítése, ugyanúgy, mint az óvoda képviseletének megszervezése a szegedi Szabad Waldorf Általános Iskolában és Gimnáziumban rendezett éves adventi vásáron, reklámfeladatok, akár pályázatírás, illetve sok más egyéb feladat.

A többnyire havonta megrendezett szülői esteken együtt készítünk kézműves tárgyakat a közeledő ünnepekre, amelyeket később a gyermekek használhatnak. Az adventi időszakban lehetőségük van a szülőknek is az ünnepre való ráhangolódásra a közös reggeli éneklések alkalmával, ezek – a közös ünnepeken túl − a Waldorf-óvoda közösségi életének mindenki számára fontos pillanatai.

Közös szülői munka: épül a homokozóA Waldorf-közösségekben való aktív szülői részvételnek több funciója és hozadéka van. Azon túl, hogy a szülők saját gyermekeik óvodai környezetét teszik otthonosabbá, arra is valóban lehetőséget teremt az óvoda, hogy jelenlegi felgyorsult életünkben egy kicsit megálljunk a gyermekeink mellett, és többet törődjünk úgy a családunkkal, mint a minket körülvevő más emberekkel is. A Waldorf-szülői közösségekre jellemző a szokásosnál nagyobb összetartás, a kapcsolattartás szorosabb formái, így például az újonnan Szegedre költöző családok esetében nagy segítséget jelenthet egy ilyen közösség nem csak a gyermekeknek, hanem maguknak a szülőknek is az egyébként sok időt igénylő társas kapcsolatok és kapcsolati háló megteremtésében.

 

 

Ki fog legurulni a dombról?

Sárkányeregetés a Ligetben Szent Mihálykor

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com